tiistai 13. maaliskuuta 2012

Basilika-pinaattiletut ja tomaattiragout

Tämä oli meille täysin uusi kokeilu, ei olla koskaan tehty itse pinaattilettuja, saati sellaisia missä olisi mukana basilikaa.Tästä tuli oikein maittavaa, basilika maistui ihanasti ja tomaattiragout sopi lettujen kanssa tosi hyvin. Alkuperäinen ohje on ihanasta Vegetarian Living-lehdestä mutta koska se oli vähän kummallinen (taikinan pohjan muodosti ranskalainen briocheleivos), päätimme ottaa mallia myös Hellapoliisin pinaattilettu-ohjeesta.

Ragout tarkoittaa hitaasti kypsytettävää muhennosta tai paksua kastiketta. Alkuperäinen ohje on tarkoitettu neljälle alkuruuaksi mutta me söimme tätä kahdestaan pääruokana.




Basilika-pinaattiletut ja tomaattiragout

Letut

2 luomu kananmunaa
5 dl luomu maitoa
3 dl luomu täysjyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa
40 g tuoreita pinaatinlehtiä
1 tl suolaa
vajaa kourallinen basilikanlehtiä
Oivariinia paistamiseen 


Ragout


20 g Oivariinia
150 g salottisipulia
2-3 luomu valkosipulinkynttä
1 purkki chilillä maustettua tomaattimurskaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus Reilun kaupan  täysruokosokeria

Ragout:


Sulata oivariini kattilassa ja lisää sitten pilkotut salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pari minuuttia ja pienennä sitten levy ykköselle ja laita kansi. Anna niiden hautua 8-10 minuuttia silloin tällöin sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet täysin. Sekoita joukkoon tomaattimurska, käännä levy kolmoselle ja anna kiehua hiljalleen 12-15 minuuttia kunnes seos on paksuhkoa kastiketta. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne kastikkeeseen ja keitä kastiketta noin viisi minuuttia. Lisää omenaviinietikka, ripaus sokeria ja mausteita oman maun mukaan (me laitettiin ainakin vähäsen suolaa ja pippuria). Pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

Letut:

Hienonna pinaatinlehdet sekä basilikanlehdt niin pieneksi kuin saat, käyttäen veistä tai saksia. Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne. Kaada joukkoon maito ja suola ja sekoita seosta vispilällä. Lisää seokseen jauhot vähitellen, samalla vispaten. Lisää seokseen viimeisenä pinaatin- ja basilikanlehdet. Anna turvota hetken ja paista sitten kolmen erissä Oivariinissa pannulla molemmin puolin. Pidä paitetut letut lämpimänä folion avulla. Tarjoile lämpimänä ragoutin sekä mozzarellaviipaleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti