keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Mainio pastasalaatti

Tämä on hyvin ruokaisa ja erittäin maukas pastasalaatti, jota pystyy myös helposti muuntelemaan mieleisekseen. Olemme tehneet tästä myös vegaanista versiota, joten laitamme tähän molemmat. Sipulin voi laittaa salaattiin myös raakana, mutta itse ainakin koen, että se dominoi liikaa salaatin makua, joten olemme sen nykyään yleensä freesanneet. Jos haluaa salaattiin enemmän kinkun tuntua, voi soijasuikaleitten tilalle laittaa Hälsans Kökin soijapekonipaloja, mutta ne eivät ole vegaanisia. Alkuperäinen ohje on Susikairan akalta.



Mainio pastasalaatti

300 g pastaa (penne tai kierre)
1 omena
1 paprika
1 punasipuli
1 maustekurkku
1 paketti Terran valkosipulimarinoituja soijasuikaleita 
kermajuustoa (vegaaniversiossa tämä jätetään pois tai korvataan vegaanisella juustolla)
Kastike (ei vegaaninen):
1 prk kermaviiliä
2-4 rkl Meiran sinappia
2-3 rkl majoneesia tai hampurilaiskastiketta
Kastike (vegaaninen):
Kaurakermaa
Meiran sinappia

Keitä pasta kypsäksi, valuta ja jäähdytä. Kuutioi sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla, nosta sivuun. Paista soijasuikaleet pannulla kypsiksi. Kuutioi omena, paprika, maustekurkku ja halutessasi juusto. Viipaloi soijasuikaleet pieniksi suupaloiksi. Sekoita kaikki pastan joukkoon.

Kastiketta varten notkista kermaviili ja sekoita joukkoon reilusti sinappia ja jonkin verran majoneesia. Majooneesin voi jättää poiskin tai korvata sillä, mitä kaapista löytyy.

Vegaanista kastiketta varten kaada pieneen kulhoon kaurakermaa ja sekoita siihen huolellisesti sinappi.

Yhdistä kastike salaattiin ja sekoita hyvin. Tarjoile heti tai anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti