torstai 26. tammikuuta 2012

Seitankinkku

Vaikka olemmekin seitania valmistaneet muuten jo useamman kerran niin jouluksi kokeilimme ensimmäistä kertaa tehdä seitankinkkua. Ja se onnistuikin aivan mainiosti. Kinkku maistui mainiosti niin joulupöydässä kuin myöhemmin leivän päällä ja ihan yksinäänkin syötynä.

Alkuperäisestä aikomuksesta huolimatta emme ehtineet tehdä perinteista sinappihuntua kinkulle mutta ensi kerralla sitten.

Meidän ohjeemme on sovellettu versio Ekoloisen ja Chocohilin seitankinkku-resepteistä. Käytimme ensimmäistä kertaa hiivahiutaleita ja ne tekivätkin kinkun suutuntumasta todella hyvän, suosittelemme käyttämään jos vain mahdollista!   


Kuiva-aineet
7,5dl gluteenijauhoa
1,5dl kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
1,5dl ravintohiiva/oluthiivahiutaleita
1tl garam masala -mausteseosta
1,5tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1,5tl valkosipulijauhetta (vaihtoehtoisesti purista nesteen joukkoon 1-2 valkosipulin kynttä)
hyppysellinen suolaa 

Nesteet
1 dl soijakastiketta 
1dl öljyä   
5dl vettä
3rkl sinappia

Marinadi
1,25dl öljyä 
0,75dl vettä
2rkl soijakastiketta 
2rkl tomaattipyreetä
2rkl omenaviinietikkaa 
1,5rkl valkosipulijauhetta 


Sekoita aluksi kuiva-aineet ja nesteet erillisissä kulhoissa. Ole huolellinen että muistat laittaa kaikki ainekset mukaan sillä nesteiden ja kuiva-aineiden yhdistämisen jälkeen se on hankalaa.
Seuraavaksi sekoita nesteet tasaisesti kuiva-aineiden joukkoon ja vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan käsin. Muotoile taikina sopivan kokoiseksi paistiksi ja laita vuokaan.

Valmista marinadi ja valele se paistin päälle, jätä loppu marinadi vuoan pohjalle. Anna seitanin marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään parin tunnin ajan.
Marinoimisen jälkeen kääri paisti kaksinkertaiseen folioon ja paista 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti